Bouwomschrijving

bouwomschrijving alpenresort stockenmatt

Het is mogelijk om uw woning geheel aan uw wensen aan te passen. Meer details over de bouw vindt u in onderstaande bouwomschrijving:


Algemeen

De indeling en uitvoering van de woningen is een variant op de verscheidene mogelijkheden. Het is mogelijk dat u de woning, gezamenlijk met ons team aan uw individuele wensen aanpast en indeelt. Dit is mogelijk tot aan de realisatiefase.

 

Fundering

Fundering afgestemd op bodemkwaliteit ter plaatse.

 

Ruwbouw

Ruwbouw volgens constructieberekeningen.

 

Wanden

Kelder – ondergrondse parkeergarage: Buitenwanden gewapend beton, binnenwanden kalkzandsteen metselwerk. Begane grond en verdiepingen: Buitenwanden gewapend beton of baksteenmetselwerk, binnenwanden baksteenmetselwerk, niet dragende wanden in lichte bouwsteenconstructie.

Dakconstructie

Hoofdgebouw met zadeldak, bijgebouwen met schuin- of vlak dak.
Hoofddak met dakpannen, goten in koper.

 

Gevels

Houten gevelbekleding, natuursteen gevelbekleding ter plaatse van kelder en maaiveldaansluiting. Beton of baksteenmetselwerk, energiebesparende buitenisolatie volgens opgave van de MINERGIE standaard.

Bouwomschrijving Alpenresort Stockenmatt

 

Kozijnen

Houtkozijnen met energiebesparende 3-vlaks geïsoleerde beglazing.

 

Zonwering

Buitenlamellen bij alle kozijnen, zonnescherm voorzien van knikarm aan de balkons.

 

Elektrische installaties

Installatie volgens de geldende voorschriften.
Centrale hoofdverdeling, onderverdeling per woning. Multimediale bekabeling in woon- en slaapkamer conform opgenomen stelpost. De installatie kan naar wens aangepast worden.

Verwarming

Centrale verwarming met milieuvriendelijke en energiezuinige eigen CV-ketel onderverdeling per huis. Warmteverdeling met reguleerbare vloerverwarming of radiator in alle verwarmde ruimtes. Individuele gebruikersregistratie.

 

Ventilatie

Comfortventilatie met warmteterugwinning volgens opgave MINERGIE standaard in alle woonruimtes. Met de comfortventilatie worden de woon- en slaapruimtes voorzien van frisse lucht en wordt tegelijkertijd de afzuiging uit de natte cellen geregeld.

 

Sanitair

Sanitairunit met waterverdeling en warmwatervoorziening. Warm water via de CV-ketel. Installaties en apparaten op de verdiepingen conform stelpost. Er kan rekening gehouden worden met individuele wensen.In de waskeuken/opbergruimte zijn de aansluitingen voor wasmachine en droger aangebracht. Apparaten conform stelpost.

 

Lift

In de appartementengebouwen wordt een personenlift met voldoende ruimte en voorziening voor gehandicapten geïnstalleerd.

 

Binnenafwerking

Zwevende dekvloer met geluid- en warmtedemping als ondervloer voor keramische plavuizen in de natte zones en parket of vloerbedekking in de woonruimtes.
Wanden: Spuitwerk of sausklaar in de woonruimtes, gedeeltelijk keramisch tegelwerk in de natte cellen conform stelpost. Individuele wensen kunnen worden besproken.
Plafonds: spuitwerk en glad afgewerkte gipsplaten op de verdiepingen. Houtbekleding op de zolderverdieping. Individuele wensen kunnen worden besproken.
Een schoorsteenkanaal voor de aansluiting van een openhaard/kachel is voorbereid.
Vloerafwerking conform stelpost, zoals bijv. keramische tegels in de natte cellen en keuken, parket of vloerbedekking in woon- en slaapkamers uitvoering conform stelpostlijst.

 

Omgeving

Eenvoudige beplanting met inheemse beplanting en weiden, passend bij de hoogteverschillen. Paden en pleinen met mergel- of tegels. Geasfalteerde toegangsweg.
In de korte bouwbeschrijving worden alleen de essentiële bouw- en materiaalspecificaties van het bouwproject beschreven. Hieraan is de nodige zorg besteed maar ten gevolge van de harmonisatie met de geldige voorschriften kan dit enige aanpassingen tot gevolg hebben.

De afbeeldingen en foto’s in deze website geven slechts een impressie en er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.
De woningen zijn exclusief meubilair.